Recepty

Recepty > ryby > kapr na grilu

Kapr na grilu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

vykuchaný kapr o váze 1,5-2 kg, sůl, mletý pepř, šťáva z 1 citronu, čerstvé bylinky (různé dle vašeho výběru, tak, jak vám chutnají), olej nebo pivo na potírání

Postup přípravy:

Kapra rozdělíme na filety nebo podkovy, zakápneme citronovou šťávou, posypeme mletým pepřem a nasekanými bylinkami a chvíli necháme marinovat. Mezitím si necháme rozpálit gril. Těsně před vložením na gril porce kapra mírně osolíme a grilujeme za občasného potření olejem nebo pivem asi dvanáct až patnáct minut z každé strany, aby maso zpevnilo a na povrchu zezlátlo.

Podáváme s čerstvým chlebem.

Další recepty:
Rybí polévka s česnekem a rozmixovaným hráškem.
Rybí pomazánka k namazání na chléb.
Filety z lososa podáváme s vařeným bramborem, zeleninou a citronem..
Úhoř na másle zalitý vínem.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Úhoř na víně kterého připravíme na teflonové pánvi.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Kuřecí placičky s hranolky nebo vařenými bramborami.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Rybí placičky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova..
Aljašská treska na másle přelitá výpekem.
Sashimi z mořských ryb a mušlí podáváme se sójovou omáčkou..
Štika na másle

Recepty
Kapr na grilu

Recept, podle kterého připravíte pokrm kapr na grilu.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.