Recepty

Recepty > houby > houbový nákyp s květákem

Houbový nákyp s květákem

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 4 porce: 200 g žampióny nebo jiné houby, 1 květák - středně velký, 1 cibule, 4 vejce, 4 lžíce másla, 70 g hladká mouka, sůl, pepř podle chuti, zelená petrželka nebo pažitka, tuk nebo olej na vymazání

Recept na přípravu:

Květák omyjeme, rozkrojíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě do poloměkka - asi 15 minut. Scedíme a rozebereme na růžičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli drobně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla, zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme a krátce podusíme – asi 10 minut. Vaječné žloutky oddělíme od bílků, žloutky v míse utřeme se změklým máslem, vmícháme mouku, připravené houby a květák, nasekanou zelenou petržel nebo pažitku /trochu si necháme na ozdobení/, osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do směsi. Vymažeme zapékací misku nebo pekáček, naplníme připravenou směsí a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut. Houbový nákyp s květákem rozdělíme na talíře, posypeme zelenou petrželí nebo pažitkou a podáváme s vařenými brambory nebo čerstvým chlebem.

Další recepty:
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Houbová polévka se smetanou ozodobená zelenou petrželí.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Drůbeží játra na smetaně do nichž vmícháme hrášek.
Hříbky na smetaně podusíme.
Polévka z kotrče kterou ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Bedly na víně a slanině.
Bramboračka s houbami

Recepty
Motto

Houbový nákyp s květákem zve ke stolu.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.