Recepty > omáčky > hodolanská omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
4 brambory, 1 kostka masoxu, 1 polévková lžíce octa, majoránka, mletý pepř, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 2 nožičky párků nebo klobás, 1 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, trocha mléka, kysaná smetana, citronová šťáva, worcestrová omáčka, 1 lžíce másla
Postup přípravy:
Na kostičky nakrájené brambory zalijeme litrem vody, přidáme masox, ocet, majoránku, pepř, bobkové listy, nové koření a vaříme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme na kolečka pokrájenou uzeninu a pokračujeme ve vaření do změknutí brambor. Poté vyjmeme bobkové listy a nové koření, přidáme jíšku zhotovenou z nadrobno pokrájené cibule, kterou jsme osmahli na oleji a zasypali moukou a ještě chvíli povaříme. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou mléka. Nakonec omáčku dochutíme kysanou smetanou, popřípadě citronovou šťávou, worcestrovou omáčkou a lžicí másla.
Hodolanskou omáčku podáváme s chlebem.
Další recepty:
česneková omáčka, okurková omáčka, koprová omáčka, hamburská omáčka, svíčková omáčka na smetaně, játrová omáčka, bramborová omáčka, rajská omáčka, kuře na paprice, sýrová omáčka s česnekem a těstoviny, segedínský guláš
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.