Recepty

Recepty > rajčata > domácí kečup

Domácí kečup

Suroviny potřebné pro přípravu:

650 g zralých rajčat, 150 g červené cibule, 3 stroužky česneku, 3 kousky pimenta, 1 tyčku skořice, 2 kousky badyánu, 1 sušenou chilli papričku, 100 ml vinného octa, 50 g hnědého cukru, 2 čajové lžičky zahušťovadla

Postup přípravy:

Rajčata omyjeme, vykrájíme stopky, oloupeme cibuli a česnek. Vše najemno rozmixujeme (v mixeru nebo tyčovým mixerem). Pyré přelijeme do hluboké pánve nebo hrnce a přidáme koření. Přivedeme k varu a za častého míchání necháme na vařit na slabém plameni. Poté pyré přepasírujeme přes jemné síto do druhého hrnce, přidáme ocet a cukr, znovu přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme dalších deset minut. Zahušťovadlo rozmícháme v troše studené vody do hladka, přidáme k vařícímu se kečupu a necháme krátce převařit. Vařící kečup nalijeme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme a postavíme dnem vzhůru. Po několika minutách je domácí kečup hotový.

Recepty na další jídla:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Dietní boloňské špagety na které se hodí strouhaný parmezán.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Rajská omáčka z kečupu podávaná s těstovinami.
Rajčatová marmeláda

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo domácí kečup.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.