Recepty > saláty > celerový salát se salámem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
3 vařená vejce, 2-3 lžíce majonézy nebo jogurtu, 200 g drůbežího salámu, celer, citrónová šťáva
Postup přípravy:
Celer očistíme, avšak nekrájíme, necháme ho v celku a vložíme do vroucí osolené vody, ve které ho vaříme do změknutí. Celer po uvaření necháme vychladnout a poté ho nastrouháme na jemném struhadle, stejně tak i vajíčka, která jsme si mezitím uvařili natvrdo. Nastrouhanou směs přelijeme citronovou šťávou. K celeru a vajíčkům přidáme nakrájený salám a tři lžíce majonézy nebo jogurtu. Nakonec salát dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.
Další recepty:
Polévka z červené řepy podávaná se šťouchanými brambory.
Dršťková polévka z václavek které rostou například na pařezu.
Celerový salát důkladně promícháme.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné s majoránkou.
Těstovinový salát s mozzarellou podáváme s pečivem.
Bramborový salát je klasika.
Kuřecí roláda pečená v alobalu.
Bavorský bramborový salát by měl být vychlazený.
Játra na divoko podáváme s rýží nebo bramborami.
Těstovinový salát s majolkou a zakysanou smetanou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou a vařenými brambory.
Salát z červené řepy
Recept, podle kterého je již hračka připravit celerový salát se salámem.