Recepty > saláty > bramborový salát s koprem a ředkvičkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
800 g brambor, 100 g kopru, 125 ml slepičího vývaru (z kostky), 4 lžíce vinného octa, 6 lžic oleje, sůl, pepř, cukr, 1 svazek ředkviček, 4 natvrdo uvařená vejce
Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce. Scedíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 2/3 kopru rozmixujeme s horkým slepičím vývarem, octem a olejem. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Bramborové plátky smícháme s vytvořeným dresinkem a necháme přibližně 1 hodinu odležet. Ředkvičky nakrájíme na tenké slámky. Vejce podélně nakrájíme na šest dílků, které rozpůlíme. Ředkvičky, vejce a zbytek snítek kopru vmícháme do bramborového salátu.
Další recepty:
bramborový salát, falešný tatarák, balkánský salát, hlávkový salát, salát tzatziky, bramborový guláš, celerový salát, bramboráky se zelím, jarní hlávkový salát, chilli con carne, bramborový salát s fazolemi, bramborová kaše, těstovinový salát, makrela na paprice, rychlý bramborový salát, kuřecí salát s majonézou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.