Recepty

Recepty > polévky > bramborová polévka s haluškami

Bramborová polévka s haluškami

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

500 g brambor, 1 mrkev, 40 g másla, 1 lžíce hladké mouky, hrubá mouka, sůl, vegeta, 1 vejce, zelená petržel

Postup přípravy bramborové polévky s haluškami:

Na kolečka nakrájenou mrkev dusíme 3-4 minuty na másle. Poté posypeme hladkou moukou, promícháme a usmažíme světlehnědou zásmažku. Zalijeme přibližně jedním litrem studené vody, přidáme vegetu, na kostky nakrájené brambory a necháme vařit. Mezitím rozmícháme vejce se špetkou soli a hrubou moukou, čímž vznikne haluškové těsto. Když začnou brambory měknout, haluškové těsto propasírujeme přes hrubé struhadlo do polévky. Dovaříme do úplného změknutí brambor. Nakonec polévku dochutíme solí a ozdobíme zelenou petrželkou.

Další polévky:
bílá polévka s vajíčkem, žampionová polévka, bramborová polévka s koprem, zelňačka s cizrnou

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.