Recepty

Recepty > těstoviny > boloňské špagety z hovězího masa

Boloňské špagety z hovězího masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule (nakrájená na kostičky), 4 stroužky česneku (prolisované), 1 malá mrkev (nastrouhaná), čtvrtka celeru (nastrouhaná), 500 g mletého hovězího masa, 3 sušená rajčata (nasekaná), 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), 150 ml červeného vína, 1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn), mletý pepř, sůl, 500 g špaget

Recept na přípravu:

Na velké pánvi rozpalte olej, poté ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, vše důkladně promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35-45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky. Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.

Další recepty:
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Boloňské těstoviny podáváme přelité.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Hlíva s těstovinami dušená doměkka.
Boloňská omáčka na špagety do které můžeme přidat vodu nebo kečup.
Boloňské špagety jsou klasika.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme ještě chvíli přejít varem.
Anglický borůvkový koláč podáváme poprášený moučkovým cukrem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Originální italský recept na Minestrone do které přidáme fazole a uvařené brambory.
Boloňské špagety s mletým masem ke kterým přidáme strouhaný sýr.
Těstoviny s tuňákem a strouhaným parmezánem na posypání.
Zapečené boloňské špagety

Recepty
Boloňské špagety

Ochutnejte jídlo skvělé chuti, které vám přináší recept boloňské špagety z hovězího masa.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.